Blogi: Miks paigaldada oma autole värvikaitsekiled?

 

Ajoneuvojen maalinsuojakalvoja eli PPF-kalvoja (Paint Protection Films) käytetään suojaamaan autoa tai muita ajoneuvoja, ja pitämään niiden alkuperäinen maalipinta kunnossa pidempään. PPF-kalvoja voidaan kutsua myös kiveniskuteipiksi. Kun kiiltävä PPF-kalvo asennetaan auton maalipinnalle, se saa ajoneuvon kiiltämään kuin se olisi upouusi, mikä auttaa ylläpitämään auton arvoa. Lisäksi valikoimassamme olevat PPF-kalvot kestävät hyvin UV-säteitä ja ne ovat vettä sekä likaa hylkiviä sekä kellastumattomia.

PPF-kalvo on valmistettu Thermoplastic Polyuretaanista (TPU), joka on erittäin ohut ja läpinäkyvä auton maalipintaa suojaava kalvo. Voit itse valita, haluatko asentaa PPF-kalvon koko autoon tai vain osittain, esim. kiveniskuille ja muille vaurioille alttiimpiin kohtiin, kuten auton helmoihin, puskureihin tai konepeltiin.

 

Miksi maalinsuojakalvot ovat hyvä ratkaisu?

 

Self-healing ominaisuus 

Jos PPF-kalvolla teipattu auto naarmuuntuu, pienet jäljet ja naarmut self-healing ominaisuudella varustetun kalvon pinnassa korjautuvat kuin itsestään lämmön vaikutuksesta. Esimerkiksi kiveniskemät, irronneista nastoista aiheutuvat jäljet sekä pienet hankaumat tai naarmut kalvon pinnalta häviävät, kun vaurioitunutta aluetta lämmitetään kuumailmapuhaltimella tai lämpimällä vedellä. Joskus pelkkä auringon lämpökin auttaa korjaamaan pienet naarmut. Kalvojen avulla autosi maalipinta pysyy suojattuna ja uuden näköisenä päivästä toiseen. Huom. Self-healing ominaisuutta ei ole kaikissa PPF-kalvoissa, joten tarkista aina kalvokohtaisesti, sisältääkö se kyseisen ominaisuuden.

 

Auttaa säästämään rahaa 

Jos autosi maalipinta pääsee vaurioitumaan ja joudut maalauttamaan autosi uudelleen, voi korjaus tulla kalliiksi. PPF-kalvojen asennuttaminen on ennaltaehkäisevä toimenpide, jolla autosi pysyy uudenveroisen näköisenä ja voit säästyä kalliilta maalauskuluilta. Maalinsuojakalvot voivat siis tuoda säästöjä pitkällä aikavälillä, koska auton maalipinta pysyy naarmuuntumattomana ja eheänä sekä ruostumattomana pidempään, eikä sitä tarvitse maalata uudelleen.

 

Paint Protection Films application

 

Helpottaa auton puhdistusta

PPF-kalvojen pinta sisältää tarttumista estävää komponenttia, joka hylkii pölyä ja likaa ja estää niitä tarttumasta ajoneuvoon. Monet PPF-kalvot ovat myös vettähylkiviä eli hydrofobisia, mikä estää rumannäköisten vesijälkien muodostumista auton pintaan.

 

Tarjoaa paremman suojan kuin keraaminen pinnoite

Keraaminen pinnoite suojaa lialta ja tahroilta, mutta se ei suojaa naarmuilta, kiveniskemiltä tai muilta vaurioilta kuten PPF.

 

Vältytään UV-vaurioita

Aurinko voi haalistaa auton tai muiden kulkuneuvojen (esim. veneet, moottoripyörät) maalia, jolloin maalipinta alkaa näyttää haalean tylsältä. PPF-kalvot ovat UV-suojattuja eli ne estävät tämän prosessin ja pysyvät itse kellastumattomina. PPF-kalvon ainutlaatuisten kemiallisten ominaisuuksien ansiosta se estää haitalliset UV-säteet, jotka aiheuttavat maalin haalistumisen tai kellastumisen. Voit siis olla varma siitä, että PPF-kalvojen alla maalipinta pysyy uudenveroisena.

 

PPF kilede paigaldamine

 

Säilyttää ajoneuvosi arvon

PPF-kalvot suojaavat maalipintaa UV-säteilyltä, tiesuoloilta, hyönteisten jäljiltä, lintujen jätöksiltä, vesitahroilta ja muilta epäpuhtauksilta. Nämä epäpuhtaudet voivat aiheuttaa ajoneuvon maaliin jälkiä. PPF-kalvon ansiosta auto säilyttää värinsä ja kiiltonsa, mikä auttaa säilyttämään ajoneuvon arvon, kun aiot myydä sen eteenpäin.

 

PPF:n kalvotetun auton pesu ja puhdistaminen

Suosittelemme maalinsuojakalvoilla suojatuille autoille käsinpesua ja tavallisia autopesuun tarkoitettuja puhdistusaineita. Nykyisin myynnissä on myös PPF-kalvoille suunniteltuja pesuaineita. Tahrat kannattaa pestä tai pyyhkiä pois mahdollisimman pian, koska tällöin ne lähtevät parhaiten pois, eivätkä ne pääse värjäämään kalvoa. PPF-kalvon hydrofobinen eli vettähylkivä ominaisuus helpottaa huomattavasti auton puhtaanapitoa, koska kevyt lika irtoaa helpommin - joskus jopa pelkällä lämpimällä vedellä huutelemalla. 

Vaikka osalla PPF-kalvoista on self-healing-ominaisuus, lisää automaattisen koneellisen autopesun tai painepesurin käyttö kalvon vaurioitumisen tai naarmuuntumisen todennäköisyyttä. Vaikka pienet naarmut voivatkin korjaantua lämpimällä vedellä kuin itsestään, koneellinen pesu voi aiheuttaa syvempiä naarmuja tai kalvon reunan irtoamista. Mikäli koneellisen painepesurin paine tulee liian läheltä, se saattaa nostattaa kalvoa reunasta irti tai tehdä siihen pahimmassa tapauksessa syvän naarmun. Suosittelemme siis käsinpesua.

 

PPF kiled

 

Voiko PPF:n poistaa?

PPF-kalvot kestävät käytössä useita vuosia, mutta lopulta ne on vaihdettava tai poistettava. Esim. STEK DYNO -maalinsuojakalvojen käyttöikä on jopa 10 vuotta, samoin AUTO PPF -kalvojen. Tarkista aina kunkin kalvon käyttöikä ja takuuaika kyseisen kalvon tuotekortilta (DataSheet). Tuotekohtaiset lisätiedot verkkosivuiltamme www.spandex.fi/tuotteet/tarrat/maalinsuojakalvot

 

STEK Paint Protection Films

Spandex on Suomessa STEK Automotiven valtuutettu jälleenmyyjä ja tarjoamme laajan valikoiman STEK DYNO PPF-maalinsuojakalvoja ja STEK maalinsuojakalvojen asennus- ja hoitotuotteita, joiden avulla autosi maalipinta pysyy kuin uutena ja ajoneuvosi arvo säilyy pidempään. STEK PPF-kalvojen patentoitu pintakäsittely pitää auton alkuperäisen maalipinnan kuin uutena ja suojaa sitä naarmuilta, kiveniskemiltä, vesijäljiltä, hyönteisiltä, lintujen ulosteilta, tieöljyiltä sekä pakokaasun ja saasteiden sekä auringon aiheuttamalta kellastumiselta.

STEK PPF-kalvojen valikoimaan kuuluvat optisesti kirkkaat kalvot, kuten upean kiillon ja suojan antava kiiltävä DYNOshield ja mattapintainen DYNOmatt, joka muuttaa ajoneuvon minkä tahansa värisen maalin upeaksi mattapintaiseksi. Lisäksi on runsas valikoima eri värisiä ja kuvioituja DYNO-maalinsuojakalvoja. DYNOblack, joka tarjoaa syvän kiiltävän mustan pinnan ja sen lisäksi valikoimassa on useita muitakin upeita värejä kuten DYNOwhite, DYNOred, DYNOgrey jne. Upea hiilikuitupintainen DYNOblack carbon on saatavana sekä kiiltävänä että mattana. DYNOprism muuttaa ajoneuvon ulkonäköä pohjavärin mukaan. Tutustu STEK-tuotteisiin täällä.

 

Tutustu uusiin AUTO PPF -maalinsuojakalvoihin

STEK PPF-kalvojen lisäksi lanseerasimme juuri uuden AUTO PPF-tuotesarjan, joka sisältää kaksi Orafolin valmistamaa, ja Spandexin yksinoikeudella myymää AUTO PPF -maalinsuojakalvoa: AUTO PPF Super ja AUTO PPF Hyper. Tutustu AUTO PPF uutuuksiin täällä.