3M tiedote asentajille, 22.4.2024 (*päivitetty 29.4.)

 

3M™ Wrap Film 2080 -sarjan liiman muutos

 

Hyvä 3M:n asiakas,

3M™ Wrap Film Series 2080 -sarjan kalvoissa on uusi liima, joka on yksi uusimmista liimateknologiainnovaatioistamme. Tämä hiljattain kehitetty liima hyödyntää 3M™ Controltac™ ja 3M™ Comply™ -teknologioita ja tarjoaa poikkeuksellisen hyvän asennuskokemuksen eli entistä nopeamman asennuksen, alhaisemman alkutarttuvuuden ja paremman uudelleenasemoinnin.

 

Miksi vaihdoimme 3M 2080 -sarjan tuotteille uuden liiman?

Pyrimme jatkuvasti tarjoamaan asiakkaillemme parhaat mahdolliset tuotteet. Asiakkaidemme kanssa pidettyjen erilaisten ’Voice of the Customer’ -tilaisuuksien pohjalta olemme tunnistaneet useita keskeisiä autojen yliteippauksiin liittyviä haasteita, joita haluamme ratkaista. Näitä ovat mm. liimaviivat, liiman paakkuuntuminen, kalvon hyvä liu'utettavuus, kalvon helppo irrotus ja uudelleenasemointi asennusprosessin aikana.

 

Mitä eroa tässä uudessa liimassa on?

Olemme kehittäneet uuden liiman, jonka alkutarttuvuus on alhainen, minkä ansiosta kalvo tuntuu hieman kovemmalta ja vähemmän tarttuvalta, kun lineria poistetaan. Vaikka tämä saattaa antaa vaikutelman, ettei liima tarttuisi yhtä hyvin, se on tarkoituksella tehty näin. Suositelluissa asennus- ja käyttöolosuhteissa tämän kalvon ja liiman yhdistelmän avulla voit asentaa nopeammin ja entistä varmemmin.

Uudessa liimassa on erilainen liiman alkutarttuvuuden kehityskaari. Liiman kiinnittyminen kestää hieman kauemmin (15–20 minuuttia) kuin aiemmin käytetyn liiman. Tämä pidempi aika antaa sinulle lisää liikkumavaraa kalvon uudelleenasemointiin asennustyön aikana, eikä sinun tarvitse huolehtia liimaviiruista, mikäli kalvo pitää ottaa irti ja asemoida sekä asentaa uudelleen.

72 tunnin kuluttua uudella liimalla varustettu 3M™ Wrap Film Series 2080 -kalvosarja, saavuttaa vastaavan lopullisen liimavahvuuden kuin mihin olet tottunut aiemmalla liimalla.

 

Miten saat tämän kalvon "toimimaan" juuri sinulle?

Avainasemassa ovat oikea asennuslämpötila ja voimakkaampi painaminen asennuslastalla asennettaessa.

* 3M™ Wrap Film Series 2080:n optimaalinen asennuslämpötila on 22 °C (16–32 °C, mieluiten vähintään 18 °C).

Uusi liima on paineaktivoituva. Tämä tarkoittaa, että kalvon liimarakenteeseen on kohdistettava riittävästi voimaa, jotta liima levittyy alustaan ja liima aktivoituu. Alhaisen alkutarttuvuuden vuoksi suosittelemme käyttämään entistä enemmän painetta ja voimaa lastaamiseen, jotta varmistetaan hyvä tarttuvuus. Kun vanhaa kalvoa voitiin lastoittaa noin 2 kg:n painolla, uutta kalvoa tulisi lastoittaa vähintään 4 kg:n painolla. Voimaa on käytettävä riittävästi, jotta kaikki kalvon alle jäänyt ilma saadaan poistettua.

Paremman lopputuloksen saavuttamista edesauttaa myös oikeanlaisen asennuslastan (kuten 3M™ PA1-G) ja lastan huopareunan (kuten 3M™ Protection Buffer Blue) käyttö sekä se, että lasta on oikeassa kulmassa kalvoa asennettaessa.

 

Saavuta paras mahdollinen asennuskokemus sekä asennuksen nopeudessa että asennuksen helppoudessa alhaisen alkutarttuvuuden ja uudelleenasemoinnin ansiosta. Mikäli sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita, otathan yhteyttä Suomen 3M:n edustajaan tai 3M-tuotteiden jälleenmyyjään Spandexiin, me autamme mielellämme.

Kiitos kiinnostuksestasi 3M 2080 Wrap Film -tuotteita kohtaan.

 

Terveisin,

Matt Topeff

Global Product Marketer

3M Commercial Branding & Transportation Division

 

 

 

3M Wrap Film series 2080 - New HIgh Gloss