ImagePerfect EverGreen - Carbon measured

 

Tiedote 5.12.2023, Tuusula 

ImagePerfect julkisti suosittujen leikkuri- ja tulostustarrojensa hiilijalanjäljen

CarbonQuotan riippumaton analyysi tarjoaa asiakkaille läpinäkyvyyttä tuotteiden ympäristövaikutusten tarkasteluun 

 

Spandex jälleenmyy ImagePerfect-materiaaleja Euroopassa ja Australiassa. CarbonQuota, joka on riippumaton ympäristökonsulttiyritys, on analysoinut itsenäisesti joukon ImagePerfect™-tuoteperheeseen kuuluvia suosituimpia leikkuri- ja tulostustarroja tarjotakseen asiakkaille faktoihin perustuvaa tietoa näiden tuotteiden hiilijalanjäljestä.

CarbonQuota on hyvämaineinen tunnettu toimija, joka toteuttaa hiilimittausta ja analyyseja paino- ja pakkausalan asiakkaille. Suosituimpien ImagePerfect-materiaalien eli IP 5700 -sarjan leikkuritarrojen ja IP 2503 -sarjan tulostustarrojen sekä ImagePerfect EverGreen -tuoteperheen leikkuri- ja tulostustarrojen hiilijalanjäljen mittaaminen toteutettiin ‘kehdosta portille’* -periaatteella. Tämä tarkoittaa kaikkia tuotteen päästöjä sisältäen raaka-aineet, niiden kuljetuksen tuotantolaitokseen sekä tuotannon valmiiksi tuotteeksi tehtaan lähtöportille asti.

ImagePerfect EverGreen leikkuritarrat - Carbon measured

 ImagePerfect EverGreen tulostustarrat - Carbon measured

 

Analysointi tarjoaa asiakkaille selkeän hiilijalanjälkilaskelman ImagePerfectin suosituista vinyylitarroista ja PVC-vapaista ImagePerfect-materiaaleista.

 

  ImagePerfect 5700 -leikkuritarrat »   614 g CO2e/m2     
  ImagePerfect 2503 -tulostustarrat »   594 g CO2e/m2     
  ImagePerfect EverGreen -leikkuritarrat »   519 g CO2e/m2     
  ImagePerfect EverGreen -tulostustarrat »          461 g CO2e/m2      

 

Tulokset osoittavat, että ImagePerfect EverGreen -materiaalien hiilijalanjälki on 15 % ja 22 % pienempi kuin vastaavien vinyylitarravaihtoehtojen, mikä vahvistaa kokonaisvaltaisen ympäristövastuullisen lähestymistavan, jossa kestävä kehitys on nostettu etusijalle tuotteen kaikissa komponenteissa – pintakalvosta, liimasta ja taustapaperista aina rullien suojaukseen ja pakkaukseen. ImagePerfect-materiaalit valmistetaan Spandex-konserniin kuuluvan Eikonin tuotantolaitoksessa Isossa-Britanniassa. Eikonin toimitusjohtaja Stefano Nigrone sanoo: “Osana pitkäaikaista sitoutumistamme hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen olemme iloisia voidessamme julkaista tietoja ImagePerfect-tuotteidemme hiilijalanjäljestä. Jaamme nämä tiedot avoimuuden hengessä, mikä on ratkaisevan tärkeää, jotta koko ala ottaisi edistysaskelia kestävän kehityksen polulla."

 

ImagePerfect 5700 sarja ja IP Evergreen - Carbon measured

 

Nigrone jatkaa: "Tämä analyysi osoittaa myös sen, että ympäristövastuullisten vaihtoehtojen valitseminen tuo huomattavaa, laskennallista etua verrattuna perinteisiin valintoihin. Tämän tulisi antaa visuaalisen viestinnän koko alalle uutta motivaatiota panostaa tuoteinnovaatioihin ja tuotannon hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.”

 

Lisätietoja Spandex Groupin kestävän kehityksen toimenpiteistä Spandexin konserni-sivuilta (eng): https://spandex.group/sustainability-message/ 

 

Liite:

CarbonQuota analyysi (pdf) »  

*Huom. CarbonQuotan tekemä analyysi tietyille ImagePerfect -materiaaleille toteutettiin ’kehdosta tehtaan portille’ -periaatteella, mikä tarkoittaa kaikkia CO2-päästöjä lähtien raaka-aineista ja niiden kuljetuksesta Eikonin tehtaalle sekä koko tuotannon valmiiksi tuotteeksi Eikonin lähtöportille asti.

 


 

Lisätietoa:

  • Gabi Parish

    Marketing Director, Spandex Group

    Tel: +44 1454 200 627 

    gabi.parish@spandex.com

  • Hanna Jauhola

    Marketing Manager, Spandex Finland

    Tel: +358 10 841 8080

    hanna.jauhola@spandex.com

 

Lisätietoa ImagePerfectistä

ImagePerfect™ on johtava tulostusmateriaalien, värillisten tarramateriaalien ja työkalujen tuotemerkki, joka tarjoaa laajaa valikoimaa, laatua ja luotettavuutta opastevalmistajille sekä tulostustaloille. ImagePerfect™-tuotteet ovat 30 vuoden jatkuvan tuotekehityksen ja valmistuksen tulos, ja ne on asiantuntijuudella valittu, kustomoitu ja valmistettu sekä testattu tiukkojen laatustandardien mukaisesti tarjoten graafisen alan ammattilaisille luotettavaa suorituskykyä, joita asiakkaat odottavat.

Tutustu ImagePerfect tuotteisiin Spandexin sivuilla »

 

Lisätietoa Eikonista

Eikon, Spandex-konserniin kuuluva yritys, on visuaalisen viestinnän alalla toimiva johtava materiaalivalmistaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus tuotekehityksestä ja valmistuksesta. www.eikonmaterials.com