ImagePerfect 2D yliteippaustarra

 

Toteuta ajoneuvojen yliteippaukset ImagePerfect™ 2D Wrap -yliteippaustarroilla edullisemmin

 

ImagePerfect™ 2578 PA SuperGlide 2D Wrap on erittäin pehmeä ja ohut (50 mic) polymeerinen tulostettava yliteippaustarra, joka on varustettu asennusta helpottavilla PerfectApply ja SuperGlide -liimateknologioilla. IP 2D Wrap teippi soveltuu erityisesti ajoneuvojen ja kuljetuskaluston osittaisiin tai kokonaisiin yliteippauksiin tasaisille tai kaareville pinnoille ja 2D-syvennyksiin. Edistykselliset liimateknologiat mahdollistavat kalvon uudelleenasemointia ja suurtenkin teippausten siistin asennuksen jopa vain yhden asentajan voimin. Valkoinen polymeerinen 2D Wrap -teippi soveltuu tulostettavaksi ekoliuotin-, liuotin- ja latex-väreillä. Harmaa liima takaa hyvän peittävyyden ja ilmakanavointi ja alhainen alkutarttuvuus helpottavat ja nopeuttavat teippaamista sekä takaavat siistin lopputuloksen. Tällä teipillä toteutat yliteippaukset vaivattomasti ja entistä edullisemmin. Materiaalin rullakokot ovat 1,37 x 50 m ja 1,60 x 50 m.

Kiiltäväpintainen IP 2810-105 Clear Gloss ja uusi mattapintainen IP 2810-205 Clear Matt 2D Wrap -suojalaminaatti (50 mic) on suunniteltu käytettäväksi IP 2578 PA SG 2D Wrap -yliteippaustarrojen kanssa. Ne suojaavat tulosteita erittäin hyvin uv-valolta ja sääolosuhteilta. Ennen laminointia tulee varmistaa, että tuloste on täysin kuivunut.

IP 2578 PA 2D-yliteippaukseen

 IP 2578 PA 2D-yliteippaukseen

 

Polymeerinen 2D Wrap -teippi toimii 2D-syvennyksissä

Nykyisin monet ajoneuvot ovat teippauksen kannalta sulavampilinjaisia siten, ettei esimerkiksi monissa pakettiautoissa ole enää valuvinyyliä vaativia syviä 3D-pokkauksia tai äkkinäisesti muuttuvia 3D-muotoja. Tämä mahdollistaa ajoneuvojen teippaamisen myös polymeerisillä 2D Wrap yliteippaustarroilla, jotka ovat hinnaltaan valuvinyylejä edullisempia. 

Spandexin myyntijohtaja Lassi Suoranta kertoo teippaajien jo kauan kaivanneen toimivaa polymeeriteippiä yliteippaukseen. ”ImagePerfect 2D Wrap -yliteippaustarran ansiosta pystymme vastaamaan tähän tarpeeseen. Yhdellä ja samalla edullisella 2D-teipillä onnistuu sekä ajoneuvojen kylkien teippaaminen että koko auton yliteippaaminen. Uudet toimivat 2D-polymeeriteipit tarjoavat asiakkaillemme mahdollisuuden kasvattaa liiketoimintaa kustannustehokkaasti.”

Polymeerinen ja kalenteroitu IP 2D Wrap -teippi on kustannustehokas ja toimiva ratkaisu autojen kylkiteippauksiin sekä yliteippauksiin, joissa on kaarevia pintoja ja 2D-syvennyksiä, mutta ei syviä 3D-pokkauksia. Lisäksi erinomaisen muotoutuvuuden, ilmakanavoidun PerfectApply-teknologian (PA) ja alhaisen alkutarttuvuuden (SuperGlide, SG) ansiosta IP 2578 PA SG on helppo asentaa jopa yksin. 

2D vs. 3D syvennykset ajoneuvoissa

 2D vs. 3D syvennykset pakettiautoissa

Kuva. 2D- ja 3D-syvennysten erot. IP 2578 PA soveltuu vain 2D-syvennyksiin – ei autojen 3D-pokkauksiin. 

2D-syvennyksillä tarkoitetaan yksiportaisia single-step pokkauksia / syvennyksiä (ks. kuva). Syvät 3D-pokkaukset ovat double-step syvennyksiä, jotka vaativat valukalvon, jotta materiaali saadaan pysymään syvän 3D-pokkauksen pohjassa. Huomioithan, että ImagePerfect™ 2578 PA SG soveltuu käytettäväksi sellaisten autojen kylki- ja yliteippaukseen, joissa on 2D-syvennyksiä, mutta ei syviä 3D-pokkauksia.  

 

Videolta näet vinkit 2D-syvennysten teippaamiseen ja jälkilämmittämiseen. 

Teippi asennetaan samalla tekniikalla, kun perinteinen valuvinyylikalvo, mutta kiinnitetty teippi tulee jälkilämmittää 100 – 120 °C:seen erityisen huolellisesti niissä kohdin, joissa materiaalia on venytetty. Jälkilämmitys tulee tehdä heti materiaalin venyttämisen jälkeen, jotta materiaali ei pääse nousemaan 2D-syvennysten pohjasta irti. 

 

 


 

Lisätietoa: