HP Signage Suite

 

Sisustussuunnittelun ja suurkuvatuotannon ohjelmisto – HP Signage Suite

Kirjoittaja: Juha Tarvainen / Seri-Deco Oy

Pilvipalvelu ja suunnitteluohjelmisto

HP Signage Suite-ratkaisun perustana on pilvipalvelu, johon jokaisella uudehkon HP Latex, HP Stitch, HP DesignJet tai PageWide-tulostimen omistajalla on käyttöoikeus. Tämä pilvialusta voi ensinnäkin olla perustana osittain vakioitujen töiden välittämisessä tuotantotalon omasta aineistonvalmistuksesta (PrePress) tuotannon puolelle. Aiemmin tämä palvelu tunnettiin nimellä HP WallArt, mutta koska palveluun on ajan myötä lisätty muitakin sovelluksia kuin tapettisovellus niin nykyinen nimi on osuvampi tälle yhdeksän eri sovelluksen kokoelmalle. Lisäksi tämä palvelu on nykyään osa HP PrintOS -alustaa mikäli on jo perustanut sinne käyttäjätilin (palvelua voi siis käyttää yksinään tai osana HP PrintOS-alustaa). Entä voiko palvelun avata omille asiakkailleen?

Jokainen voi itse päättää jaetaanko osa pilvipalvelun ominaisuuksista asiakkaille. Jos tämä mahdollisuus kiinnostaa niin yksi vaihtoehto on integroida palvelu yrityksen omalle sivulle. Toinen vaihtoehto on, että asiakkaalle jaetaan oma räätälöity linkki kirjautumissivulle, jossa näkyy sekä tuotantotalon että asiakkaan logo tai tunnus (Landing Page). Perusideana on se, että suunnittelija voi mitata seinien tiedot tai määrittää muiden töiden tai sisustuselementtien ja käyttää kuva-aineistoa, joka on tehty itse tai jota voidaan noutaa erilaisten palveluiden kuten Dropboxin kautta. Suunnittelu päättyy siihen, että suunnittelija lähettää PDF-tiedostot tuotannon pilvipalveluun. Tulostustalo voi asettaa tämän vaiheen myös toimimaan suoraan sellaisten RIPpien kuten ONYX Thrive tai SAi RIPin käyttöliittymän kautta. Jos näin tehdään niin tulostustalon ei tarvitse välttämättä kirjautua omalle HP Signage Suite-sivustolle voidakseen ladata suunnittelijan luomat tiedostot (palvelun tuotesivu ja RIPin toimittaja tietää mitä RIP-versioita tuetaan sekä mitä kustannuksia tästä optiosta saattaa syntyä).

Esittelyssä HP Signage Suite

Tämä HP:n kehittämä ohjelmisto sopii hyvin esimerkiksi sellaisille tulostimille kuin Latex 365 tai Latex R-sarja. Verkkoselaimessa tai mobiililaitteessa toimiva ohjelmisto on helppokäyttöinen ja HP:llä on lukuisia videoita sekä PDF-ohjeita, joiden avulla käyttöönotto onnistuu mutkattomasti (ks. lähdeviitteitä tämän kirjoituksen lopusta). Myös me Seri-Decossa autamme mielellämme alkuun tämän Adobe Photoshopin ja Illustratorin risteytystä muistuttavan ohjelmiston kanssa. Kysy tarvittaessa erikseen esitettä tai tietoja HP Signage Suite KickStart-kurssistamme (1,5 h tai 1 h verkkoversiona). Tyypillisiä tuotantoesimerkkejä ovat: seinätapetit ja muut seinälle tai muualle laitettavat somisteet (décor) kuten muraalit, pingotetut sisustustaulut, kuvatriptyykit sekä yhtä hyvin perinteisemmät suurkuvatuotteet kuten roll upit, bannerit tai julisteet. Erityisen tehokasta käyttää valmiiksi tallennettuja työpohjia, joiden avulla vältytään uudelleenmittaamiselta ja skaalaamiselta sekä voidaan keskittyä sisällön vaihtamiseen vaikkapa kampanjoiden vaihtuessa (tämä toiminto haluttaessa voidaan ulottaa myös suunnittelijoille).

 

HP Signage Suite ja RIP-ohjelmat

 

Kuva 2. HP Signage Suite on yhteensopiva mm. seuraavien RIP-ohjelmien kanssa: Flexi HP Edition, Caldera ja ONYX Thrive.

 

Periaatteen tasolla HP Signage Suiten käyttöönotto HP:n sertifioimissa RIPeissä tapahtuu samalla tavalla kaikissa RIPeissä, vaikkakin Seri-Decon suomenkielinen opas löytyy tällä hetkellä nimenomaan ONYX Thrivelle räätälöitynä. Minkä tahansa RIPin tulee olla ajan tasalla tai täyttää version suhteen HP:n minimivaatimukset - helmikuussa 2022 minimivaatimukset mm. näille RIPeille: Flexi HP Edition 12 with SP1, Caldera 10.2- ja ONYX Thrive 12.0.5 with MP1 (tarkemmat tiedot osoitteesta www.HPsignage.com). Lisäksi tuettuna ovat sittemmin HP Click ja SmartStream.

Suunnitteluvaihe

Tapahtuupa suunnittelu tulostustalon sisällä tai asiakkaalle personoidun sivuston kautta periaate on aina sama – HP Signage Suiten avulla luodaan monipuolisia korkealaatuisia PDF-tiedostoja, jotka voidaan välittää perinteisin menetelmin suunnittelusta tuotantoon tai joissain tapauksissa hyödyntää suoraa välittämistä automaattisesti sivustolta tulostustalon RIP-ohjelman työjonoon. Perinteisellä menetelmällä tarkoitetaan tässä yhteydessä valmiiden tiedostojen lataamista pilvipalvelusta ja niiden avaamista suoraan RIP-ohjelmaan tai välittämistä eteenpäin mm. sähköpostilla tai jollakin muulla palvelulla.

 

HP Signage Suite

 Kuva 3. Esimerkkinäkymä täysverisestä tulostustalon sivustosta koskien sovellusvalikoimaa. Pilvipalvelun nykyinen versio tukee jo paljon muutakin kuin alkuperäisen nimensä mukaista tapettisuunnittelua.

 

Ennen ensimmäistä suunnittelutyötä on suositeltavaa kuitenkin asettaa sivustolle joitakin oletusarvoja eri sovelluksiin kuten oletus-, maksimi- ja minimikokoja erilaisille julisteille tai pingotettaville somistetauluille sekä tapettisuunnittelusovelluksen oletusvuodan leveydet tai limitys. Jos käytetään tulostustalon asiakkaalle personoimaa kirjautumissivua, niin näkymä on selvästi yksinkertaisempi ja lisäksi suunnittelijan ei tarvitse määritellä niin monia oletusarvoja kuin tulostustalon omalla sivustolla on tarpeen määritellä.

 

HP Signage Suite

 Kuva 4. Esimerkkinäkymä täysverisestä tulostustalon aloitussivusta (Dashboard).

 

HP Signage Suite - esimerkkinäkymä Dashboard

 Kuva 5. Esimerkkinäkymä tulostustalon asiakkaan yksinkertaistetusta aloitussivusta (Dashboard).

 

Tuotantovaihe

Kuten jo mainittiin HP Signage Suiten avulla luotujen PDF-sivujen lähettäminen tulostustaloon voidaan joissain tapauksissa jopa automatisoida. ONYXin kaikki hinnaston mukaiset RIP-versiot tukevat sitä ilman erillistä option hankkimista ja lisäkustannuksia. Käyttöönotto HP Signage Suiten ja esimerkiksi ONYX Thrive RIPin kanssa on helppoa. Kun olet määritellyt tärkeimmät perusasetukset HP:n ohjeiden mukaan niin sen jälkeen voit luoda yhteyden RIP-ohjelmasi ja HP Signage Suiten välille klikkaamalla Workflow integration -painiketta. Ensimmäinen rivi sen asetuksissa on linkin avaamisen osoite pilvipalvelusta RIP-ohjelmaan (JDF connection) ja sen alla olevat kaksi seuraavaa rastia on myös aktivoitava, jotta linkitys toimisi. Toinen vaihtoehto ONYXiin on ladata valmiit tuotantotiedostot omalta pilvitililtä sekä avata ne sen jälkeen ONYX RIPin Open HP Jobs-painikkeella optiolla Local File.

 

HP Signage Suite - esimerkkinäkymä

Kuva 6. Esimerkki pilvipalvelun ja tulostustalon välisen linkin avaamisesta (Settings/Workflow intergration).

 

Kokonaisuutena HP Signage Suite-palvelu on kiinnostava yhdistelmä ohjelmisto ja pilvipalveluosaamista, johon on mahdollista yhdistää kevyempää tai monipuolisempaa automaatiota. Jo perusmuodossaankin se voi tarjota uusia nykyaikaisia mahdollisuuksia sekä tulostustaloille että sen asiakkaille.

Kiinnostaako Web2Print?

HP Signage Suiten avulla on helppo aloittaa eCommerce.

Esimerkkinä voisi mainita tämän palvelun viemisen jopa tuotantotalon esittelytiloihin (tai jonkin tuotantotalon asiakkaana olevan myymälän tai myymäläketjun tiloihin). Asiakas voisi olla silloin suunnittelija ja voisi halutessaan aloittaa sisustuksen suunnittelun jo esittelytilassa (tai myymälässä) vaikka kosketusnäytöllisessä pisteessä missä on nähtävillä erilaisia malleja ja ideoita. Toisaalta suunnittelutyötä voi yhtä hyvin tehdä etänä, omalla a työasemalla tai mobiililaitteessa ja välittää työt sitä kautta tuotantotaloon.

Sisustuspuolella ja ylipäänsä helppoon Web2Print-hyödyntämiseen on todennäköisesti vielä monia järkeviä, aikaa ja kustannuksia säästäviä mahdollisuuksia, joissa voisi hyödyntää sopivaksi katsottuja moduleita ja määrityksiä tämän HP:n pilvialustan pohjalta. Jos sinulla on HP Latex tai muu vaatimukset täyttävä HP:n tulostin niin tämä palvelu voi helpottaa rutiininomaisia töitä talon sisällä tai lisätä mahdollisuuksiasi sitouttaa asiakas tulostuspalveluihisi!

 

Kirjoittaja:


Tekninen asiantuntija, Juha TarvainenJuha Tarvainen on tekninen asiantuntija Seri-Decolla. Juhalla on yli 25 vuoden kokemus kouluttamisesta ja noin 20 vuoden kokemus suurkuvaympäristöistä. Hän on erikoistunut tuotannolliseen työnkulkuun ja värihallintaan. Lisätietoa: juha.tarvainen@spandex.fi

 

Lisätietoa ja linkit:

https://hpsignage.com/ 

Introducing the HP Signage Suite | HP Latex | HP - YouTube

HP Signage Suite Video - YouTube (Spandex Asia Pacific | Learning Centre)

HP Signage Suite (Help)

 

 

 


 

Lisätietoa Seri-Decosta:

Seri-Deco Oy on vuonna 1977 perustettu kuvallisen viestinnän tuotantolaitteiden ja tarvikkeiden maahantuontiorganisaatio, joka kuuluu kansainväliseen Spandex-konserniin. Yritys tarjoaa ratkaisuja suurkuvan tai merkkauksen tuotantoon erilaisille materiaaleille sekä tuotteiden viimeistelyyn ja esillepanoon Suomen ja Baltian markkinoilla. Tuotevalikoima kattaa mm. HP:n suurkuvatulostimet (HP Gold Partner), materiaalit, tulostusvärit, leikkurit, laminaattorit, tuotantolaserit, ohjelmistot, asennustarvikkeet ja display-tuotteet. Tukkuri tarjoaa myös teknisen tuen ja huoltopalvelut sekä työnkulku- ja automaatioratkaisut koulutuksineen. Seri-Decon pääkonttori sekä Suomen ja Viron varastot sijaitsevat Tuusulassa. Lisätietoa ja Sd-verkkokauppa: www.spandex.fi 

 

Seri-Deco jälleenmyy ja huoltaa HP:n suurkuvatulostimia Suomessa ja Virossa, ja on sertifioitu HP Gold Partner.

Seri-deco Spandex logo Seri-Deco on HP Gold Partner